Nakazywanie usuwania postów, na PW
Moderator: Moderatorzy portal nasz bocian
- mimbla1980
Nakazywanie usuwania postów, na PW
Witam,
Od jakiegoś czasu otrzymuję wiadomości prywatnej od opekuna klienta jednej z klinik, która - po umieszczonym przeze mnie poście opisującym wrażenia z kontaktów z tą kliniką - oskarża mnie o oczernianie.
Jak rozumiem z treści emaili, próbując je czytać bez emocji... - ta osoba podaje mi deadline na podanie moich danych osobowych, dat kontaktów z kliniką. Nakazano mi usunięcie mojego posta. Jeśli tego nie zrobię to straszy się mnie policją i postępowaniem przed organami wymiaru sprawiedliwości. Wszystko to w imię, walki o dobre imię kliniki które najwyraźniej miałam zepsuć.
Bardzo bym prosiła osoby administrujące tym forum o analizę mojej wypowiedzi (chodzi o post na temat kliniki GynCentrum w Katowicach) i odpowiedź na pytanie, czy doprawdy kogoś "oczerniłam" ? Co w tej sprawie mogę zrobić? Czuję się zastraszana. Być może mój odbiór tego co dostałam jest przesadzony, np przez mój stan emocjonalny.. albo leki które biorę. Jestem podrugim nieudanym transferze i zbieram siły na tzw drugie podejście do in-vitro. Nie twierdzę że jestem alfą i omegą ale konkurencji w stosunku do tej kliniki na pewno nie reprezentuję.
Proszę o lekturę wiadomości które otrzymałam na PW i ocenę czy to jest zgodne z prawem i regulaminem forum.
Od jakiegoś czasu otrzymuję wiadomości prywatnej od opekuna klienta jednej z klinik, która - po umieszczonym przeze mnie poście opisującym wrażenia z kontaktów z tą kliniką - oskarża mnie o oczernianie.
Jak rozumiem z treści emaili, próbując je czytać bez emocji... - ta osoba podaje mi deadline na podanie moich danych osobowych, dat kontaktów z kliniką. Nakazano mi usunięcie mojego posta. Jeśli tego nie zrobię to straszy się mnie policją i postępowaniem przed organami wymiaru sprawiedliwości. Wszystko to w imię, walki o dobre imię kliniki które najwyraźniej miałam zepsuć.
Bardzo bym prosiła osoby administrujące tym forum o analizę mojej wypowiedzi (chodzi o post na temat kliniki GynCentrum w Katowicach) i odpowiedź na pytanie, czy doprawdy kogoś "oczerniłam" ? Co w tej sprawie mogę zrobić? Czuję się zastraszana. Być może mój odbiór tego co dostałam jest przesadzony, np przez mój stan emocjonalny.. albo leki które biorę. Jestem podrugim nieudanym transferze i zbieram siły na tzw drugie podejście do in-vitro. Nie twierdzę że jestem alfą i omegą ale konkurencji w stosunku do tej kliniki na pewno nie reprezentuję.
Proszę o lekturę wiadomości które otrzymałam na PW i ocenę czy to jest zgodne z prawem i regulaminem forum.
-

Re: Nakazywanie usuwania postów, na PW
mimbla1980, przede wszystkim chciałam Ci napisac, ze jest mi ogromnie przykro z powodu Twoich doswiadczen.
Przyznam, ze zaniemówiłam na chwile.
Aby nadać sprawie oficjalny bieg, bardzo proszę, abyś kliknęła w czerwony wykrzyknik pod prywatnymi wiadomościami, o których piszesz w swoim poście, bo jak zrozumiałam było ich kilka. To spowoduje, iż treść wiadomości stanie się dostępna dla moderatorow forum ( i tylko dla nich) , podobnie jak różne istotne informacje dotyczące nadawcy wiadomości. Z góry dziękuję.

Aby nadać sprawie oficjalny bieg, bardzo proszę, abyś kliknęła w czerwony wykrzyknik pod prywatnymi wiadomościami, o których piszesz w swoim poście, bo jak zrozumiałam było ich kilka. To spowoduje, iż treść wiadomości stanie się dostępna dla moderatorow forum ( i tylko dla nich) , podobnie jak różne istotne informacje dotyczące nadawcy wiadomości. Z góry dziękuję.
1.06.07. - pożegnałam mojego Aniołka
9dpt zobaczyłam dwie krechy.
26.03.09. o 13:06 urodził sie mój sliczny synek.
10dpt w chmurach zobaczyłam dwie krechy.
25.09.11. o 4:36 i 4:37 urodziły sie moje sliczne, malutkie córeczki.
- mimbla1980
Monek pisze:mimbla1980, przede wszystkim chciałam Ci napisac, ze jest mi ogromnie przykro z powodu Twoich doswiadczen.Przyznam, ze zaniemówiłam na chwile.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Oczywiście, zaraz tak zrobię.
-

Dzięki, będziemy w kontakcie.
- mimbla1980
Drogi Monku, mam pytanie czy udało się Stowarzyszeniu uzyskać jakąś odpowiedź od tej pani z "marketingu" katowickiego GynCentrum, w sprawie emaili jakie do mnie wysyłano? Czy mogę mieć nadzieję że sprawa jest zamknięta i nie będzie skierowane doniesienie przeciwko mnie na policję? Wiem że gwarancji na to zapewne nikt nie da, ale chciałabym wiedzieć czy coś więcej się wyjaśniło. W tej chwili nie chwaląc się, jestem na tyle pozbierana do kupy po moich trzech transferach in-v że byłabym nawet w stanie się zmierzyć z nimi w ramach rozmowy bezpośredniej. Nie chciałabym jednak zostać zaskoczona za jakiś czas takim wezwaniem jak będę po najbliższym sierpniowym ET..... Z góry dziękuję za odp.Monek pisze:Dzięki, będziemy w kontakcie.
Ja już żadnych dodatkowych wiadomości nie otrzymałam.
-

Zgodnie z naszą korespondencją z lutego nie kierowaliśmy do ośrodka żadnego oficjalnego pisma w tej sprawie.mimbla1980 pisze:Drogi Monku, mam pytanie czy udało się Stowarzyszeniu uzyskać jakąś odpowiedź od tej pani z "marketingu" katowickiego GynCentrum, w sprawie emaili jakie do mnie wysyłano? Czy mogę mieć nadzieję że sprawa jest zamknięta i nie będzie skierowane doniesienie przeciwko mnie na policję? Wiem że gwarancji na to zapewne nikt nie da, ale chciałabym wiedzieć czy coś więcej się wyjaśniło. W tej chwili nie chwaląc się, jestem na tyle pozbierana do kupy po moich trzech transferach in-v że byłabym nawet w stanie się zmierzyć z nimi w ramach rozmowy bezpośredniej. Nie chciałabym jednak zostać zaskoczona za jakiś czas takim wezwaniem jak będę po najbliższym sierpniowym ET..... Z góry dziękuję za odp.Monek pisze:Dzięki, będziemy w kontakcie.
Ja już żadnych dodatkowych wiadomości nie otrzymałam.
-

mimbla1980, ja tez się powołam na nasza wcześniejszą korespondencje w sprawie. Poza tym, co w niej się znalazło, nie pojawiły się żadne nowe okoliczności, o których byśmy wiedzieli.
Użytkownik wysyłający do Ciebie maile zawierające treści mające na celu zastraszenie Cię, otrzymał ostrzeżenie oraz odebrano mu czasowo dostęp do forum. Wszystko to nastąpiło w związku z tym, iż jego zachowania naruszały nasz regulamin. Niestety to, co dzieje się poza forum, leży poza zasięgiem naszych moderatorskich możliwości.
Użytkownik wysyłający do Ciebie maile zawierające treści mające na celu zastraszenie Cię, otrzymał ostrzeżenie oraz odebrano mu czasowo dostęp do forum. Wszystko to nastąpiło w związku z tym, iż jego zachowania naruszały nasz regulamin. Niestety to, co dzieje się poza forum, leży poza zasięgiem naszych moderatorskich możliwości.