Odżywki białkowe
Moderator: Osoby zatwierdzające - niepłodność męska
-
Odżywki białkowe
Witam od jakiś ponad 4 miesięcy chodzę na siłownię i chciałem zacząć stosować odżywek białkowa , dodam że mam jakieś rok temu robiłem badania nasienia i były jak dla mnie bardzo źle zaczynamy się starać po rocznej przerwie z żoną o dziecko i pytanie jaki wpływ może mieć odżywka białkowa na plemniki.
dodam ze kupiłem takie i nie wiem czy wgl mogę stosować dodam ze chodzę na siłownie 2-3 x w tyg. i tak bym tez chciał stosować odzywkę po treningu tylko
Składniki Mega PROtein: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), aminokwasy (monohydrat kreatyny, tauryna, L-glutamina, glicyna), maltodekstryna, kakao (2,3,4,5,6,7,8), ekstrakt z kawy (1,4,6), banan przecier suszony (3), mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku (5), wiórki kokosowe (5), aromaty (3,6,7,8), masło w proszku (z mleka) (6,7,8), substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza, barwniki: karoteny (7,8), sól (8).
Smaki: 1-kawa, 2-czekolada, 3-banan z czekoladą, 4- mocca, 5-kokos z czekoladą, 6-tiramisu, 7-krówka, 8-słony karmel.
Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi.
Ten produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie
Składniki odżywcze 100 g 33 g
Wartość energetyczna 1727 kJ / 408 kcal 570 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 4,4 g 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g 0,8 g
Węglowodany 22 g 7,3 g
w tym cukry 2,2 g 0,7 g
Białko 70 g 23 g
Sól 0,22 g 0,1 g
Kreatyna 2 g 2g
dodam ze kupiłem takie i nie wiem czy wgl mogę stosować dodam ze chodzę na siłownie 2-3 x w tyg. i tak bym tez chciał stosować odzywkę po treningu tylko
Składniki Mega PROtein: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), aminokwasy (monohydrat kreatyny, tauryna, L-glutamina, glicyna), maltodekstryna, kakao (2,3,4,5,6,7,8), ekstrakt z kawy (1,4,6), banan przecier suszony (3), mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku (5), wiórki kokosowe (5), aromaty (3,6,7,8), masło w proszku (z mleka) (6,7,8), substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza, barwniki: karoteny (7,8), sól (8).
Smaki: 1-kawa, 2-czekolada, 3-banan z czekoladą, 4- mocca, 5-kokos z czekoladą, 6-tiramisu, 7-krówka, 8-słony karmel.
Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi.
Ten produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie
Składniki odżywcze 100 g 33 g
Wartość energetyczna 1727 kJ / 408 kcal 570 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 4,4 g 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g 0,8 g
Węglowodany 22 g 7,3 g
w tym cukry 2,2 g 0,7 g
Białko 70 g 23 g
Sól 0,22 g 0,1 g
Kreatyna 2 g 2g
-
- Ekspert Bociana
Odżywki białkowe
Witam
Nadmiar białka i węglowodanów ma wpływ na jakość nasienia.
Napisał Pan, że badanie nasienia przed rokiem były złe.
A jakie ma Pan badanie nasienia dzisiaj ?
Nadmiar białka i węglowodanów ma wpływ na jakość nasienia.
Napisał Pan, że badanie nasienia przed rokiem były złe.
A jakie ma Pan badanie nasienia dzisiaj ?