Elizka mało mówi jak na swój wiek, ale za to ma doskonałą pamięc.
Przykład 1: w poniedziałek zgubiła się w domu mała lalka. Szukałama jej ale sama nie znalazłam, w końcu w piątek pytam Elizke, gdzie ta lalka. Ona bezbłędnie ciągnie mnie do sypialni rodziców i pokazuje, że wpadła pod szafę.
Przykład 2: Szłyśmy na spacer i Elizka zobaczyła wóżek pewnej dziewczynki, który stał przy ławce. Jak wracałyśmy zupełnie inną drogą ale potem przechodziłyśmy koło tej ławki to Elizka woła - ma. Pytam czego nie ma? - Lala
Przykład 3: Kupiłam jej krzesełko, które wymagało złożenia. Rano jej pokazałam to krzesełko i powiedziałam, że jak tatuś przyjdzie to jej złoży. Żeby powiedziała tatusiowi że ma jej złożyc. Wieczorem Ryś przyszedł, ja zapomniałam, ale Elizka pamiętała. Tylko Ryś wszedł już go ciągnie do pokoju gdzie stoi krzesełko. - Tata yyyyyyy -pokazujac palcem, co ma zrobic.
Elizka już całkowicie wyzdrowiała

Możemy bez przeszkód realizowac plan dnia. A wygląda on teraz tak:
około 10 - Elizka budzi mamusię słodkimi pocałunkami

:cmok:

( razem śpimy)
11 - toaleta, śniadanie, ogarnięcie domu, przygotowanie obiadku
12 - zakupy + spacer + plac zabaw (Elizka najlepiej lubi ogródek Jordanowski przy Odyńca. Na placu zabaw jemy banana i pijemy jogurt). Środki transportu: wózek lub rower lub nosidło ( w zależności od pogody) + autobus lub metro
14.30 - powrót do domu + zupka
15.30 - usypianie Elizki ( nosidło, a ja w tym czasie zmywam naczynia - zalety: Elizka śpi i mam pozmywane; wada: obciązenie kręgosłupa 16kg)
17 - pobudka i wyjście na krótki spacer
18 -22 ja mam korki, a Elizka pod opieką taty ( pon, pt) lub niani (wt, śr, czw) - niestety moment rozstania z mamą jest dramatyczny: MAAMAA :crying:
18 - zupka lub drugie danie
19.30 - owoc
21 - kolacja
23 - kąpiel ( ostatnio zaczęłam się kąpac z Elizką w dużej wannie - bardzo to się jej podoba, chcę ją przyzwyczaic do duzej ilości wody, tak abyśmy mogli chodzic na basen)
23.30 - mleko ( ostatnio odkryłam że na w Kościele na Dereniowej jest farma- betlejemka i sprzedają tam mleko kozie. Elizce zasmakowało i nie ma po nim żadnych skutków ubocznych, więc wieczorne mleczko będzie kozie

)
24 - usypianie (znów nosidło i zmywanie naczyń)
3.00 - mleko (150 ml Bebilon HA)
5.30 - mleko (150 ml Bebilon HA)
8.00 - mleko (120 ml Bebilon HA)
Tak więc nuda Panie
Podczas poobiedniej drzemki Elizki mam wreszcie 1h czasu dla siebie - wróciłam do ulubionego zajęcia - robienie na drutach i szydełku oraz haftowania