Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Dyskusja na temat wszystkiego co dotyczy rodzinnych domów dziecka, rodzin zastępczych, pogotowii rodzinnych i szeroko rozumianej tematyki rodzicielstwa zastępczego.
Witam jestem Magda Zbliżamy się z mężem do końca kursu RZ. Mamy już dwóch synów 17 i 11 lat. Wszyscy z niecierpliwością czekamy na dziecko bądź rodzeństwo od 6 do 9 roku życia. Kochani aż łezka się kręci widząc ilu nas tu jest. Miłego dnia
Witam mam pytanie skończyliśmy kurs na rodzinę zastępczą i spełniamy wszystkie kryteria mieliśmy zapoznanie dziecka i zdecydowaliśmy sie na to dziecko i papiery trafiły do sądu to znaczy że mała będzie znami czy jeszcze się nie cieszyć proszę o pomoc
Witam wszystkich. Rodziną zastępczą jestem od ośmiu lat, obecnie dla 16 letniej niepełnosprawnej dziewczynki i 3 letniego chłopca. Pozdrawiam serdecznie
Witam Jestem rodzina zastępczą od 14 lat Obecnie posiadam wszelkie kwalifikacje rodziny specjalistycznej W naszej rodzinie jest dziecko od 15 lat z orzeczeniem o niepełnosprawności znaczna
Witam! Jesteśmy RZ od 13lat. Obecnie mamy troje dzieciaków w RZ i jedno adoptowane. Chętnie przyjęlibyśmy jeszcze jakieś dzieciaczki, bo miejsca dużo i w domu i w sercu ale nasz PCPR nie zgłasza wolnych miejsc w RZ do innych powiatów a w naszym dzieci brak.
Witam !
Jesteśmy RZ z Wielkopolski. Mamy swoją 10-letnią córkę.
Od prawie roku opiekujemy się dwojgiem dzieci, jednak chyba już niedługo zwolnią miejsce .
Chętnie więc otoczymy potrzebujące dziecko opieką , nawet od zaraz.
Witam jestem tutaj nowa.Jakiś czas podczytywałam wasze forum i postanowiłam się ujawnić.W przyszły wtorek odbieram kwalifikacje na Z R Z wielodzietną.Tematem wraz z mężem byłam zainteresowana od wielu lat ,teraz przyszedł czas na realizację zamierzeń.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
Witam. Jestem Justyna z woj. zachodniopomorskiego. Obecnie czekamy na dziecko/dzieci. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
06.2012 początek starań
01.2014 diagnostyka niepłodności
02.2014 rozpoczęcie leczenia
12.2016 decyzja o zostaniu rodziną zastępczą
02.2017 złożenie dokumentów na RZ w PCPR i początek naszej drogi
02.2017 psycholog i lekarz
07.-09.2017 szkolenia
09.2017 kwalifikacje na RZ
06.2018 mamy córeczkę
Witam. Jestem zawodową od 7 lat. Kiedyś pigotowiem teraz w świetle prawa nie aczkolwiek nasze dzieci nie są u nas dłużej niż 2 lata bo szybko znajdują docelowy dom
Witam, Pola mam do Ciebie pytanie. Czy decydując się na rodzinę specjalistyczną brałaś pod uwagę dzieci z FAS, często zagrożone niedostosowaniem społecznym? Czy miałaś pod opieką takie dziecko? Chodzi mi o nastolatków.