Cześć Ziemomysl,
może na początku napiszę Ci jaki wspaniały jest mój synek
buzia mu się nie zamyka, bez przerwy gada, i... widzi - no może nie tak dokładnie jak my, ale tak bardzo się bałam...
my też mieliśmy robiony rezonans, który nic nie wykazał, zle to bardzo ważne badanie - mnie uspokoiło, że nie ma żadnego krwiaka, guza...
cały czas byliśmy i jesteśmy pod kontrolą neurologa;
jeździliśmy na konsultację z rehabilitantem,
cały czas bałam się czy będzie się dobrze rozwijał...drżłam kiedy zacznie siedzieć, chodzić, mówić - jest bardzo inteligientny - chociaż nie dawno skończył dwa latka umie liczyć do 8 i sam się tego nauczył z jakiejś bajki...
jeżeli chodzi o wynik badania nie ma oczopląsu i tu już należy się cieszyć...ubiega barwinikowo - być może oczka nie wykształciły się do końca, ale z tego co wiem oko człowieka kształtuje się do 21 roku życia...
nie zamatrwiaj się tak bardzo, ja też bardzo to wszysko przezywałam - na Twoim miejscu zgłosiłabym się z dzieckiem ''na rehabilitację'' wzroku np. do Tęczy, tam są odpowiedni specjaliści, którzy podpowiedzą Wam jakie zabawki pokazywać dziecku, żeby zaczęło skupiać wzrok na przedmiotach; u nas były to na początku bardzo błyszczące, kontrastowe rzeczy, a lampki ze świątecznej choinki, paliły się w pokoju mojego synka przez cały rok...
teraz jest choinka, bombki, światełka - może to zainteresuje Twojego synka,,, a na Twarz polecam ostry makijaż,,, trzeba dużo z nim rozmawiać śmiać się...a myślę, że wszystko - pod czujnym okiem specjalistów -jakoś się ułoży...
życzę Wam wszystkiego dobrego
ps. jeżeli masz jakieś wątpliwości - pytaj...postaram się odpisać