zioła Ojca Klimuszki na płodność a endometrioza
Moderator: Osoby zatwierdzające - dietetyk
- AiP81
zioła Ojca Klimuszki na płodność a endometrioza
mam pytanie jak zioła Ojca Klimuszki nr 1 tzw na płodność mające następujący skład:
Mieszanka na niepłodność Ojca Klimuszki nr1 ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych", ) antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego
Wszystko po 50 gr.:
Szyszka chmielu
ziele przywrotnika
ziele krwawnika
liść ruty
ziele nostrzyka żółtego
kwiat lawendy
kłącze tataraku
kwiat nagietka
owoc róży
Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkiem.
Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie, porcja to cały wymieszany zestaw ziół
jak ma sie do endometriozy??
mam zdiagnozowany I/II stopień i nie wiem czy mogę ją stosować? co Pani radzi?
Mieszanka na niepłodność Ojca Klimuszki nr1 ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych", ) antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego
Wszystko po 50 gr.:
Szyszka chmielu
ziele przywrotnika
ziele krwawnika
liść ruty
ziele nostrzyka żółtego
kwiat lawendy
kłącze tataraku
kwiat nagietka
owoc róży
Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkiem.
Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie, porcja to cały wymieszany zestaw ziół
jak ma sie do endometriozy??
mam zdiagnozowany I/II stopień i nie wiem czy mogę ją stosować? co Pani radzi?
2x laparoskopia - endometrioza 3 stopnia
3x IUI -
3x IVF - ;(
1x kriotransfer -
przerwa.... na zabawy z immunologiem...
kolejne przygotowania - START 01.2016r
3x IUI -

3x IVF - ;(
1x kriotransfer -

przerwa.... na zabawy z immunologiem...
kolejne przygotowania - START 01.2016r
- Julia Jaskowska
- Ekspert Bociana

Re: zioła Ojca Klimuszki na płodność a endometrioza
Odradzałabym stosowanie ziół w Pani przypadku, bardzo mało wiadomo o działaniu ziół, ale nawet w tym co Pani przytoczyła: pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego może oznaczać pobudzenie wydzielania hormonów płciowych, które jak Pani wie nie jest wskazane w endometriozie.
Julia Jaskowska
-
Re: zioła Ojca Klimuszki na płodność a endometrioza
Witam
ja miałam endometriozę IV stopnia, teraz po 3 laparoskopiach mam III. Udało mi się zajść w ciąże i uważam że to właśnie dzięki tej mieszance. Staraliśmy się długo i nic. W 2 cyklu picia ziół zobaczyłam 2 upragnione kreski. Teraz chcemy się postarać o rodzeństwo dla córeczki i właśnie zaczęłam pić ziółka (2 dc). Zobaczymy czy teraz też tak szybko zadziałają
ja miałam endometriozę IV stopnia, teraz po 3 laparoskopiach mam III. Udało mi się zajść w ciąże i uważam że to właśnie dzięki tej mieszance. Staraliśmy się długo i nic. W 2 cyklu picia ziół zobaczyłam 2 upragnione kreski. Teraz chcemy się postarać o rodzeństwo dla córeczki i właśnie zaczęłam pić ziółka (2 dc). Zobaczymy czy teraz też tak szybko zadziałają

endometrioza
05.08.2009 [*] mój Aniołek 8tc :(
13.10 - II kreski :) :) :)
17.06.2010 - córcia, 3270g, 57 cm :)
05.08.2009 [*] mój Aniołek 8tc :(
13.10 - II kreski :) :) :)
17.06.2010 - córcia, 3270g, 57 cm :)